Wstecz
Projekt bez tytułu (41)

Zupa meksykańska z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 3 łyżki

mięso mielone wieprzowe 150 g

seler naciowy  1 łodyga

kukurydza z puszki 80 g

fasola czerwona z puszki  100 g

pomidorki w kostce puszka 200 g

liść laurowy 1 sztuka

czosnek 2 ząbki

cebula biała 1 sztuka

Koncentrat pomidorowy 1 łyżka

woda lub bulion 1 l

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Cebulę, czosnek i seler kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy na oleju. Do przesmażonych warzyw dodajemy koncentrat. Smażymy około 1 minuty. Do rondelka dorzucamy fasolę, kukurydzę i pomidory, a następnie dodajemy wodę i liść laurowy. Na patelni przesmażamy mięso wieprzowe i dodajemy Przyprawę Meksykańską  Qulino. Przesmażone mięso przekładamy do zupy. Całość  gotujemy 10 minut, na koniec możemy dodać natkę pietruszki według uznania.

Zobacz inne przepisy