
Marynata Meksykańska Qulino 4 łyżki
mięso mielone wieprzowe 200 g
koncentrat pomidorowy 200 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
pomidory krojone w puszce 400 g
pieczarki 4 sztuki
kukurydza puszka 400 g
fasola czerwona puszka 400 g
Cebulę kroimy w kostkę. 1 ząbek czosnku kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na pół, a następnie w talarki. Cebulę i czosnek przerzucamy na patelnię i smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy pieczarki. Gdy pieczarki się usmażą, zdejmujemy wszystkie warzywa z patelni, dodajemy odrobinę oleju dorzucając mięso mielone i smażymy 4 minuty. Gdy mięso będzie podsmażone, do mięsa dodajemy wcześniej podsmażone warzywa i wlewamy pomidory, a następnie dodajemy Przyprawę Meksykańską Qulino, wszystko razem gotujemy 7 minut. Na sam koniec dorzucamy po ½ puszki kukurydzy i fasoli czerwonej. Gotujemy około 5 minut i gotowe.