PRZYPRAWA PROWANSALSKA QULINO W PŁYNIE

Prowansalska

aromatycznie ziołowa
klasyka gatunku
wyrazista
duch francuskiej riwiery

Nazwa przyprawy pochodzi od bogatego w aromatyczne zioła regionu we Francji – Prowansji. Oparta na charakterystycznej mieszance ziołowej, łączącej m.in. oregano, bazylię i rozmaryn. Przyprawa Prowansalska Qulino w pełni oddaje południowego ducha francuskiej riwiery – jest lekka, łagodna i aromatyczna. Kompozycja ta będzie idealną alternatywą dla klasycznych przypraw, gdyż sama w sobie stanowi kompletną bazę dla wielu dań – nie tylko kuchni francuskiej. Warto więc próbować nowych połączeń z Przyprawę Prowansalską Qulino w roli głównej; nieoczekiwanie możesz stworzyć coś naprawdę pysznego.

Wartość odżywcza w 100g

wartość energetyczna920 kJ / 222 kcal
tłuszcz11,1g
w tym kw. tłuszczowe nasycone1,0g
węglowodany27,0g
w tym cukry2,7g
błonnik2,2g
białko2,2g
sól9,45g

Składniki

Woda, maltodekstryna, olej rzepakowy, sól, pomidory w proszku, zioła (oregano, bazylia, cząber, tymianek, rozmaryn, majeranek ), czosnek suszony, cebula suszona, naturalny aromat, pieprz, błonnik ryżowy. Może zawierać gorczycę.

Przyprawa Prowansalska Qulino w płynie

Wyobraź sobie skąpane w słońcu Lazurowe Wybrzeże, niewielkie miasteczko z targiem, pełnym świeżych warzyw, ryb i owoców. Poczuj, jak oszałamiające zmysły zapachy i smaki Prowansji mieszają się z gwarem rozmów o nowych przepisach, najlepszych przyprawach i kulinarnych podróżach. Odkryj sekret kuchni francuskiej – aromatyczne zioła prowansalskie, trufle i pastę z oliwek, stanowiące niepowtarzalną mieszankę, dodawaną do najbardziej wykwintnych dań – jednych z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Sięgnij po Przyprawę Prowansalską w płynie Qulino do dań kuchni francuskiej, w której recepturze zamknęliśmy to, co czyni ten region słynnym na całym świecie.

Nazwa przyprawy Qulino pochodzi od bogatego w aromatyczne zioła regionu we Francji – Prowansji. Receptura Przyprawy Prowansalskiej w płynie Qulino oparta jest na charakterystycznej mieszance ziołowej, łączącej m.in. oregano, bazylię i rozmaryn. Przyprawa Prowansalska Qulino w pełni oddaje południowego ducha francuskiej riwiery – jest lekka, łagodna i aromatyczna. Kompozycja ta będzie idealną alternatywą dla klasycznych przypraw, gdyż sama w sobie stanowi kompletną bazę dla wielu dań – nie tylko kuchni francuskiej. Warto więc próbować nowych połączeń z Przyprawę Prowansalską Qulino w roli głównej. Nieoczekiwanie, możesz stworzyć coś naprawdę pysznego!

Zioła prowansalskie w płynie – smaki i zapachy francuskiej riwiery

W skład aromatycznej Przyprawy Prowansalskiej w płynie Qulino wchodzą przede wszystkim: pomidory w proszku, oregano, bazylia, cząber, tymianek, rozmaryn, majeranek, suszony czosnek, cebula suszona oraz pieprz. Wyraziste w smaku i zapachu zioła prowansalskie stanowią bowiem wyróżnik tradycyjnych potraw Lazurowego Wybrzeża. Doskonale dopełniają dania rybne, mięsne, wegańskie, różnego rodzaju sałatki oraz sosy. Przyprawa francuska w płynie Qulino, w stu procentach naturalna i wegańska, przeznaczona do najbardziej wykwintnych dań, zaskoczy Cię uniwersalnością oraz ponadczasowością.

Kuchnia francuska czerpie bogactwo smaków również z kolorowych warzyw. Dominują w niej bakłażan, pomidor, cukinia, a także oliwki – pod każdą postacią, również oliwy z oliwek – oraz czosnek. Każde danie dopełnia zaś wyjątkowy, wyborny smak lokalnego sera oraz różowego wina, z którego produkcji słynie Prowansja. Zastanawiasz się, jak przemycić smaki i aromaty znad Morza Śródziemnego do Twojej kuchni? Wystarczy jedna łyżeczka Przyprawy francuskiej Qulino, aby poczuć nadmorską bryzę i o zachodzie słońca zjeść jedną z flagowych potraw prowansalskich. Sprawdź, do jakich dań kuchni francuskiej pasuje idealnie Przyprawa Prowansalska w płynie Qulino.

Przyprawa francuska Qulino na co dzień i do najbardziej wykwintnych dań

Jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni francuskiej jest wywodząca się z Marsylii, gęsta zupa rybna o nazwie bouillabaisse, podawana z pastą rouille, na bazie oliwy z oliwek, bułki tartej, czosnku, szafranu i papryki chilli, rozsmarowywaną na kromkach chrupiącego chleba. W klasycznej recepturze bouillabaisse, obok co najmniej trzech rodzajów ryb, szczególne miejsce zajmują przyprawy – zioła prowansalskie oraz czosnek, cebula i pomidory. Wykorzystaj aromatyczną mieszankę przypraw w płynie Qulino, aby Twoja zupa rybna pachniała i smakowała po prowansalsku!
Na południu Francji króluje prostota, a jej wyrazem są wyborne i łatwe do przygotowania pasty ze świeżych oliwek. Tapenade możesz zrobić z zielonych lub czarnych oliwek. Wystarczy, że utrzesz je w moździerzu z dodatkiem czosnku, kaparów i anchois. Całość dopraw odrobiną ziół prowansalskich, zamkniętych w wygodnym i zapewniającym trwałość aromatu słoiczku. Przyprawa Prowansalska w płynie Qulino sprawdzi się również jako wyborne dopełnienie gulaszu warzywnego, zwanego ratatouille, nadziewanych warzyw – petit farcis oraz popularnego sosu aioli. Zainspiruj się podróżami kulinarnymi Qulino i rozsmakuj się w smakach z najdalszych zakątków świata!