
Przyprawa Masala Qulino 120 g
mięso wieprzowe gulaszowe 100 g
ziemniaki małe 3 sztuki
por 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona 1 sztuka
kukurydza około 380 g
mleczko kokosowe około 380 g
Mięso marynujemy Przyprawą Masala Qulino (1 łyżka), i odkładamy na min. 15 minut. Cebulę czerwoną kroimy w piórka. Pora kroimy (tylko białą część). Czosnek siekamy na drobną kostkę. Warzywa przesmażamy na oleju - najpierw cebulę i pora, a na koniec czosnek. Do przesmażonych warzyw dorzucamy mięso i smażymy na złoty kolor. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym 380 g dorzucamy 3 łyżki Przyprawą Masala Qulino i gotujemy wszystko 6 minut. Następnie dodajemy 50 g kukurydzy i gotujemy jeszcze 2 minuty i mamy gotowe danie. Całą potrawę możemy posypać szczypiorkiem lub papryczką chili według upodobania.