Wstecz
makaron ryzowy-min

Kaczka w Przyprawie Słodko-Ostrej Qulino z makaronem ryżowym

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Słodko-Ostra Qulino 20 g (1 łyżka)

pierś kaczki 200-300g

pak choi 70g

fasolka szparagowa 50 g

rzodkiew biała 60 g

por 30 g

makaron ryżowy 100g

szczypior 30 g

sezam biały 20 g

olej roślinny 20 g

chili 1 szt

Sposób przygotowania

Marynujemy pierś kaczki w Przyprawie Słodko-Ostrej Qulino, zostawiamy w lodówce na min. 15 minut, w tym czasie kroimy warzywa: pak choi, fasolkę, rzodkiew białą i por. Kaczkę wyciągamy z lodówki i smażymy od strony skóry. Pierś wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 8 minut. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 6 minut. W tym czasie przesmażamy warzywa z dodatkiem 1 łyżki Przyprawy Słodko-Ostrej Qulino na odrobinie oleju roślinnego. Do przesmażonych warzyw dodajemy makaron. Wszystko układamy na talerzu, dodajemy po porcjowane mięso kaczki, dekorujemy szczypiorkiem, sezamem i papryką chilli.

 

Zobacz inne przepisy