Wstecz
indyk_curry

Indyk z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 3 łyżki

Filet z indyka 100 g

marchew  1 mała sztuka

kalafior ½ sztuki

cebula biała 1 sztuka

ziemniaki 3 sztuki

mleko kokosowe 0,4 l

passata pomidorowa 0,3 l

kolendra świeża kilka listków

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Indyka kroimy mniejsze kawałki i przyprawiamy 1 łyżką Przyprawy Masala Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Marchew i ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę w piórka, a kalafior w mniejsze części. W garnku przesmażamy najpierw cebulę, następnie dorzucamy marchew i ziemniaki. Gdy warzywa się zarumienią, dodajemy kalafior i indyka. Wszystko smażymy około 4 minut, następnie dodajemy mleko kokosowe i passatę pomidorową oraz pozostałą Przyprawą Masala Qulino. Wszystko gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie, a  Indyk dobrze wysmażony. Wówczas mamy mamy gotową potrawę. Do gotowego dania dodajemy kolendrę i możemy dodać ugotowany ryż według uznania

Zobacz inne przepisy