Wstecz
_Fasolka z mięsem

Fasolka w sosie z Przyprawą Gyros Qulino z mięsem wieprzowym z Przyprawą Słodko -Ostrą Qulino

Łatwy
90 minut

Składniki

Marynata Gyros Qulino 40 g 

Marynata Słodko-Ostra Qulino  20 g 

Fasolka 300 g

mięso wieprzowe gulaszowe 200 g

cebula biała 1 szt.

koncentrat pomidorowy 100 g

liść laurowy 1 szt.

Sposób przygotowania

Fasolę moczymy dzień wcześniej, zalewając fasolę zimną wodą i chowając do lodówki na min 10 h. bądź zalewamy gorącą wodą, wówczas będzie gotowa do gotowania w ciągu 1 h. Fasole gotujemy w tej samej wodzie. Gotujemy ją do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Mięso marynujemy w Przyprawie Słodko-Ostrej Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy. Do cebuli dodajemy mięso i smażymy do złotego koloru. Gdy fasola zrobi się miękka, dodajemy ją do mięsa wraz z koncentratem. Wszystko podlewamy wodą w ilości 0,3 l i dodajemy Przyprawę Gyros Qulino. Wszystko gotujemy 10-15 minut.

Zobacz inne przepisy