
Marynata Gyros Qulino 40 g
Marynata Słodko-Ostra Qulino 20 g
Fasolka 300 g
mięso wieprzowe gulaszowe 200 g
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 100 g
liść laurowy 1 szt.
Fasolę moczymy dzień wcześniej, zalewając fasolę zimną wodą i chowając do lodówki na min 10 h. bądź zalewamy gorącą wodą, wówczas będzie gotowa do gotowania w ciągu 1 h. Fasole gotujemy w tej samej wodzie. Gotujemy ją do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Mięso marynujemy w Przyprawie Słodko-Ostrej Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy. Do cebuli dodajemy mięso i smażymy do złotego koloru. Gdy fasola zrobi się miękka, dodajemy ją do mięsa wraz z koncentratem. Wszystko podlewamy wodą w ilości 0,3 l i dodajemy Przyprawę Gyros Qulino. Wszystko gotujemy 10-15 minut.