Wstecz
024

Dorsz z soczewicą z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 2 łyżki

polędwica z dorsza 200 g

soczewica czerwona 100 g

słodki groszek 4 strąki

boczniak 2 sztuki

pomidorki koktajlowe 4 sztuki

Sposób przygotowania

Dorsza marynujemy w Przyprawie Meksykańskiej Qulino i odstawiamy na min 15 min. Soczewicę gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Dorsza smażymy na patelni około 1 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy rybę do piekarnika nagrzanego do 60 stopni na około 7 minut. Boczniaka rozdrabniamy, groch łuskamy, a następnie, a następnie wszystko smażymy. Po przesmażeniu warzyw dodajemy soczewicę. Gdy wszystko mamy gorące przekładamy na talerz i na to układamy rybę. Na koniec wszystko dekorujemy dodając świeże pomidorki. 

Zobacz inne przepisy