
Marynata Meksykańska Qulino 2 łyżki
polędwica z dorsza 200 g
soczewica czerwona 100 g
słodki groszek 4 strąki
boczniak 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
Dorsza marynujemy w Przyprawie Meksykańskiej Qulino i odstawiamy na min 15 min. Soczewicę gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Dorsza smażymy na patelni około 1 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy rybę do piekarnika nagrzanego do 60 stopni na około 7 minut. Boczniaka rozdrabniamy, groch łuskamy, a następnie, a następnie wszystko smażymy. Po przesmażeniu warzyw dodajemy soczewicę. Gdy wszystko mamy gorące przekładamy na talerz i na to układamy rybę. Na koniec wszystko dekorujemy dodając świeże pomidorki.