Wstecz
Dorsz_Meksykańska

Dorsz z fasolką szparagową z Przyprawa Meksykańską Qulino oraz sosem z Przyprawa Słodko-Ostrą Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 60 g 

Marynata Słodko- Ostra Qulino 40 g 

dorsz polędwica 200 g

fasolka szparagowa 200 g

pieczarki duże 3 sztuki

cebula czerwona 1 sztuka

śmietanka 30 % 150 g

Sposób przygotowania

Dorsza marynujemy Przyprawą Meksykańską Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Pieczarki kroimy w plastry, a ½ cebuli w małą kostkę. Następnie przesmażamy cebulę i pieczarki. Przesmażone warzywa zalewamy śmietanką i dodajemy 2 łyżki Przyprawy Słodko-Ostrej Qulino. Gotujemy 2 minuty i odstawiamy na bok. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy fasolkę przez ok. 8 minut. Rybę smażymy na patelni po 2 minuty z każdej strony i wkładamy do piekarnika na 5 minut 170 ° C. Sos podgrzewamy, nakładamy na talerz. Na sosie układamy fasolę a na górze kładziemy dorsza. Wszystko możemy posypać świeżą kolendrą.

Zobacz inne przepisy