Wstecz
_IMG_2133-min

Burgery wołowe w Przyprawie Słodko–Ostrej Qulino

Łatwy
35 minut

Składniki

Marynata Słodko-Ostra Qulino - 40 g ( 2 łyżki )

mięso mielone wołowe 600 g

sałata rzymska 1 szt

ogórek kiszony 250 g

pomidory 250 g

cebula czerwona 100 g

bułki burgerowe lub zwykłe 4 szt

Sposób przygotowania

Zmielone mięso wołowe mieszamy z Przyprawą Słodko-Ostrą Qulino. Formujemy steki ok. 150 g, odstawiamy na min. 15 minut w temperaturze pokojowej. Pomidory, ogórki oraz czerwoną cebulę kroimy na plastry. Rozgrzewamy patelnię i smażymy mięso po 6 minut z każdej strony. Na rozgrzaną patelnię kładziemy przekrojoną bułkę i delikatnie ją grillujemy. Sałatę, pokrojone warzywa oraz mięso umieszczamy w grillowanym pieczywie.

Zobacz inne przepisy