Wstecz
_IMG_2036-min

Ciabatta z pieczoną piersią z indyka z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino – 40 gram ( 2 łyżki )

pierś indyk ok. 1 kg

pieczywo  Ciabatta 4 szt

sałata rzymska 1szt

ogórek konserwowy 3 szt

pomidor 1 szt 

cebula 1 szt

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Pierś z indyka nacieramy Przyprawą Meksykańską Qulino zostawiamy na min.15 minut w temperaturze pokojowej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Następnie studzimy ją w temperaturze pokojowej. Ciabattę przekrajmy wzdłuż. Układamy porwane liście sałaty rzymskiej, pierś kroimy w grube plastry, pomidora, ogórka i cebulę również plastrujemy i układamy na ciabattę.

Zobacz inne przepisy